Όταν λέμε fillers εννοούμε ενέσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται είτε για να γεμίσουν ρυτίδες είτε για να αυξήσουν τον όγκο σε περιοχές του προσώπου που επιθυμούμε.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία υλικών τα οποία είναι είτε απορροφήσιμα, είτε μόνιμα. Ο κύριος εκπρόσωπος των υλικών αυτών είναι το υαλουρονικό οξύ. Έχει επικρατήσει από άλλα υλικά λόγω της υψηλότερης ασφάλειας που παρουσιάζει και τον μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών, όπως αλλεργίες ή άλλου τύπου αντίδρασης του οργανισμού έναντι αυτού.

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να απαλύνει ρυτίδες του προσώπου, όπως τις ριναποαρειακές ή ρινοχειλικές αύλακες, ρυτίδες του μεσοφρύου ή του καπνιστή γύρω από το στόμα και άλλες κατά περίπτωση.

Με το υαλουρονικό οξύ μπορούμε να αυξήσουμε τον όγκο των ζυγωματικών, των χειλέων, να απαλύνουμε τις αύλακες κάτω από τα μάτια, να διορθώσουμε τον ήβο της μύτης ή να αυξήσουμε το πηγούνι.

Ειδική εφαρμογή αποτελεί το λεγόμενο υγρό λίφτινγκ (liquid lifting), όπου εγχύοντας υαλουρονικό οξύ σε συγκεκριμές περιοχές του προσώπου μπορούμε να ανορθώσουμε το πρόσωπο και να προσφέρουμε μια πιο νεανική όψη.

Λόγω της μεγάλης ποικιλίας των υλικών που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί καθώς μη ελεγμένα, φτηνά υλικά μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα.

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

  Περίπου 10-20 λεπτά.

 • ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

  Τοπική αναισθησία, αναισθητική κρέμα ή χωρίς αναισθησία κατά περίπτωση. Σε καποιες πριπτώσεις μπορεί να γίνει και γενική αναισθησία.

 • ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική.

 • ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

  Κάποιες μελανιές και οίδημα (πρήξιμο) είναι πιθανό να συμβεί μετά από έγχυση υαλουρονικού οξέως τα οποία υποχωρούν τις επόμενες ημέρες. Σπάνια μπορεί να συμβεί αντίδραση του οργανισμού στην ουσία αυτή με τη μορφή κοκκιώματος, το οποίο γίνεται αντιληπτό ως σκληρία. Μπορεί να υποχωρήσει με συντηρητικά μέτρα, ενώ αν επιμένει πρέπει να αφαιρεθεί χειρουργικά.

 • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Ανάλογα με το επάγγελμά σας μπορεί να απαιτηθεί να απέχετε για 1-2 ημέρες ώσπου το οίδημα να υποχωρήσει.

 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  Η διάρκεια δράσης του είναι 6-12 μήνες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

 • +30 2310 252590