Σκοπός της μειωτικής του στήθους είναι η μείωση του μεγέθους των μαστών με ταυτόγχρονη ανόρθωση αυτών και βελτίωση του σχήματός τους. Συνήθως οι γυναίκες που επιθυμούν μείωση του μεγέθους του στήθους παρουσιάζουν μια σειρά από λειτουργικά προβλήματα, όπως πόνος στον αυχένα και στη ράχη, δερματίτιδα και ερεθισμό του δέρματος από το στηθόδεσμα. Δεν είναι σπάνιο να υπάρχουν και ψυχολογικά προβλήματα και αίσθημα ανασφάλειας.

Ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα των μαστών η τομή είναι συνήθως γύρω από τη θηλαία άλω και μία καθετη από τη θηλαία άλω προς την υπομάστια πτυχή, ενώ άλλες φορές πρέπει να επεκταθεί και στην υπομάστια πτυχή.

Η τεχνική που εφαρμόζουμε εξασφαλίζει τις λιγότερες δυνατές τομές προκειμένου να επιτύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Κάποιες φορές είναι δυνατόν να ελαττώσουμε το μέγεθος των μαστών χωρίς τομές, μόνο με λιποαναρρόφηση. Στις περιπτώσεις όμως αυτές δεν μπορεί να επιτευχθεί ανόρθωση του μαστού.

Για να δείτε περιστατικά σθενών που υποβλήθηκαν στη συγκεκριμένη επέμβαση μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μας στην παρακάτω διεύθυνση https://stam-pras.blogspot.gr

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

  Η επέμβαση διαρκεί περίπου 2-3 ώρες.

 • ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

  Γενική αναισθησία.

 • ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Συνήθως απαιτείται παραμονή 1 νύχτας στην κλινική.

 • ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

  Φλεγμονή και αιμάτωμα είναι επιπλοκές και απαιτούν τη χορήγηση αντιοβιοτικών ή παροχέτευσης σε περίπτωση αιματώματος. Μικρή ασυμμετρία είναι πιθανή. Σπανιότερα, μπορεί να αναπτυχθούν υπερτροφικες ουλές, νέκρωση της θηλής και απώλεια της αισθητικότητας. Μετά από μειωτική στήθους μπορεί να παρουσιαστεί διαταραχή του θηλασμού.

 • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές δραστηριότητες μέσα σε 7-10 ημέρες, ενώ έντονες δραστηριότητες πρέπει να αποφευχθούν για 1 μήνα.

 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Δρ. Σταμάτης Σαπουντζής - Πλαστικός Χειρούργος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

 • +30 2310 252590