Ως γυναικομαστία ορίζεται η παρουσία μεγάλου μεγέθους ανδρικών μαστών, λόγω υπετροφίας του μαζικού αδένα, του λιπώδους ιστού ή συνδυασμός αυτών. Σε εφήβους μπορεί να παρουσιαστεί παροδικά και να υποχωρήσει με την πάροδο του χρόνου, ενώ η χρήση ορισμένων φαρμάκων και αναβολικών ουσιών επιφέρει μόνιμη γυναικομαστία.

Ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς και τη διάρκεια της γυναικομαστίας και προτού προβείτε σε οποιαδήποτε επέμβαση θα πρέπει να προηγηθεί ενδελεχής κλινικός έλεγχος και σε ορισμένες περιπτώσεις έλεγχος συγκεκριμένων ορμονών.

Η αντιμετώπιση της γυναικομαστίας είναι κατά βάση χειρουργική. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, η επέμβαση μπορεί να γίνει μόνο με λιποαναρρόφηση, ή σε συνδυασμό με χειρουργική εκτομή του μαζικού αδένα. Σε σοβαρές περιπτώσεις, όπου υπάρχει μεγάλη περίσσεια δέρματος οι τομές είναι πιο εκταταμένες προκειμένου να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Για να δείτε περιστατικά σθενών που υποβλήθηκαν στη συγκεκριμένη επέμβαση μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μας στην παρακάτω διεύθυνση https://stam-pras.blogspot.gr

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

  Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1-2 ώρες.

 • ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

  Γενική αναισθησία ή τοπική σε συνδυασμό με μέθη.

 • ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Συνήθως δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική.

 • ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

  Φλεγμονή και αιμάτωμα είναι επιπλοκές και απαιτούν τη χορήγηση αντιοβιοτικών ή παροχέτευσης σε περίπτωση αιματώματος. Μικρή ασυμμετρία είναι πιθανή. Σπανιότερα, μπορεί να αναπτυχθούν αισθητικότητας.

 • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές δραστηριότητες μέσα σε 7-10 ημέρες, ενώ έντονες δραστηριότητες πρέπει να αποφευχθούν για 1 μήνα.

 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Δρ. Σταμάτης Σαπουντζής - Πλαστικός Χειρούργος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

 • +30 2310 252590