Σκοπός της αυξητικής στήθους είναι είτε αύξηση του μεγέθους των μαστών είτε η διόρθωση πιθανής ασυμμετρίας. Η αύξηση αυτή μπορεί να επιτευχθεί είτε με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης, είτε με τη μεταμόσχευση λίπους, δηλαδή τη μεταφορά λιπώδους ιστού από μια περιοχή του σώματος στους μαστούς.

Στην περίπτωση χρήσης ενθεμάτων σιλικόνης, η οδός προσπέλασης και εισόδου του ενθέματος μπορεί είναι στην υπομάστια πτυχή, γύρω από τη θηλαία άλω ή από τη μασχάλη. Ανάλογα με τα φυσικά χαρακτηριστικά της γυναίκας, τα ενθέματα τοποθετούνται κάτω από το μαζικό αδένα ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ.

Για τη δική σας ασφάλεια, χρησιμοποιούμε αποκλειστικά ενθέματα υψηλής ποιότητας (Cohesive II) από τις εταιρίες Mentor και Allergan, και μετεγχειρητικά θα λάβετε πιστοποιητικό των ενθεμάτων που χρησιμοποιήθηκαν. Και οι δύο εταιρίες προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα ενθέματά τους θεωρούνται ότι είναι είναι καλύτερης ποιότητας από αντίστοιχα άλλης προέλευσης.

Εφαρμάζουμε την πλέον σύγχρονη τεχνική στην αυξητική στήθους, Dual Plane Technique, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα φυσικό αποτέλσμα.

Για να δείτε περιστατικά σθενών που υποβλήθηκαν στη συγκεκριμένη επέμβαση μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μας στην παρακάτω διεύθυνση https://stam-pras.blogspot.gr

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

  Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1-2 ώρες.

 • ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

  Γενική αναισθησία.

 • ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Συνήθως απαιτείται παραμονή 1 νύχτας στην κλινική. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορείτε να φύγετε και το ίδιο βράδυ, λίγες ώρες μετά την επέμβαση.

 • ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

  Γενικές επιπλοκές περιλαμβάνουν το αιμάτωμα και λοίμωξη η οποία αντιμετώπιζεται με τη χρήση αντιβιοτικών, ενώ σπανιότερα απαιτείται η αφαίρεση του ενθέματος και η επανοτοποθέτησή του σε απώτερο χρόνο. Η εμφάνιση κάψας πρόκειται για αντίδραση του οργανισμού γύρω από το ένθεμα (σαν εσωτερική ουλή). Υπάρχουν 4 βαθμοί κάψας ανάλογα με τη σοβαρότητα. Στα αρχικά στάδια μπορεί να αντιμετωπιστεί συντηρητικά, ενώ σε περιπτώση εμφάνισης πόνου ή αλλοίωσης του σχήματος του μαστού απαιτείται αφαίρεση του ενθέματος και της κάψας και τοποθέτηση ενός νέου ενθέματος. Σπανιότερα παρατηρούνται διαταραχές αισθητικότητας της θηλής οι οποίες συνήθως είναι παροδικές. Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα ενθέματα σιλικόνης δεν διαρκούν για πάντα και μετά κυρίως τη δεκαετία αυξάνει η πιθανότητα να πρέπει να αντικατασταθούν ή να αφαιρεθούν.

 • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές δραστηριότητες μέσα σε 7-10 ημέρες, ενώ έντονες δραστηριότητες πρέπει να αποφευχθούν για 1 μήνα.

 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Δρ. Σταμάτης Σαπουντζής - Πλαστικός Χειρούργος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

 • +30 2310 252590