Σκοπός της βλεφαροπλαστικής είναι η αναζωογόνηση του κουρασμένου βλέμματος με την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος και του λιπώδους ιστού (σακούλες) από τα άνω και κάτω βλέφαρα. Σε περίπτωση που υπάρχει πτώση του βλεφάρου (βλεφαρόπτωση) τότε μετά από ενδελεχή έλεγχο της αιτιολογίας μπορεί ταυτόχρονα να αποκατασταθεί με την βλεφαροπλαστική.

Για να δείτε περιστατικά ασθενών που υποβλήθηκαν στη συγκεκριμένη επέμβαση μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μας στην παρακάτω διεύθυνση https://stam-pras.blogspot.gr

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

  Ανάλογα με την περίπτωση η επέμβαση διαρκεί περίπου 1-2 ώρες.

 • ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

  Τοπική αναισθησία με ή χωρίς μέθη. Σε καποιες πριπτώσεις μπορεί να γίνει και γενική αναισθησία.

 • ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Δε χρειάζεται παραμονή στην κλινική.

 • ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

  Παροδική δυσανεξία στην περιοχή των οφθαλμών. Οίδημα και μελανιές είναι συχνά μετεγχειρητικά και συνήθως υποχωρούν αισθητά μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Λιγότερο συχνά μπορεί να εμφανιστεί αιμορραγία, φλεγμονή, διπλωπία, εμφανείς ουλές, δυσκολία στο κλείσιμο των ματιών τα οποία σπάνια απαιτούν επιπλέον επέμβαση. Μόνιμη απώλεια της όρασης είναι εξαιρετικά σπάνια.

 • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Το διάβασμα επιτρέπεται μετά από 2-3 ημέρες και επιστροφή στην εργασία μετά από 5-10 ημέρες. Η χρήση των φακών επαφής επιτρέπεται μετά από 2 εβδομάδες. Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ μετά την επεμβαση και για περίπου 10 ημέρες. Το οίδημα και και μελανιές υποχωρούν αισθητά μέσα σε 2 εβδομάδες αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να πάρει και αρκετές εβδομάδες.

 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  Στην πλειονότητα των ασθενών το αποτέλεσμα διαρκεί για αρκετά χρόνια.

Δρ. Σταμάτης Σαπουντζής - Πλαστικός Χειρούργος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

 • +30 2310 252590