Η μεταμόσχευση λίπους (λιπομεταφορά) αποτελεί επέμβαση κατά την οποία λαμβάνεται λίπος με την τεχνική της  λιποαναρρόφησης από μία περιοχή του σώματος και μεταφέρεται στο πρόσωπο ή σε άλλη περιοχή του σώματος που επιθυμούμε να βελτιώσουμε.

Η μεταμόσχευση λίπους στο πρόσωπο βελτιώνει την πτώση που παρατηρείται στην περιοχη των ζυγωματικών, τις ρινοπαρειακές αύλακες, τις σακούλες κάτω από τα μάτια, τις γωνίες του στόματος, ενώ αποτελεί άριστη μέθοδος για την αύξηση του όγκου χειλιών. Η τεχνική αυτή μπορεί επίσης να εφαρμοστεί για να διορθώσει ανωμαλίες μετά από λιποαναρρόφηση, διάφορες ουλές ή άλλες δυσμορφίες.

Το λίπος λαμβάνεται από πολύ μικρές τομές 3-5χιλ. συνήθως από την περιοχή της κοιλιάς ή την έσω επιφάνεια των μηρών. Μετά από κατάλληλη επεξεργασία εγχύεται στην περιοχή που επιθυμούμε να βελτιώσουμε.

Το πλεονέκτημα της μεθόδου σε σχέση με άλλα υλικά όπως το υαλουρονικό οξύ είναι ότι αποτελεί φυσικό συστατικό του οργανισμού χωρίς τον κίνδυνο των αλλεργικών ή άλλων αντιδράσεων, βρίσκεται σε αφθονία, το αποτέλεσμα μετά την απορρόφηση κάποιου ποσοστού λίπους είναι μόνιμα και σε μακροχρόνια βάση είναι  περισσότερο οικονομικό.

Για να δείτε περιστατικά σθενών που υποβλήθηκαν στη συγκεκριμένη επέμβαση μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μας στην παρακάτω διεύθυνση https://stam-pras.blogspot.gr

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

  Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1 ώρα.

 • ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

  Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική ανασιθησία ή σε συνδυασμό με μέθη.

 • ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Δεν είναι απαραίτητο.

 • ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

  Στην περιοχή που λαμβάνεται το λίπος είναι συχνό να εμφανιστούν μελανιές και οίδημα το οποίο υποχωρεί μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Στην περιοχή που εγχύεται το λίπος θα εμφανιστεί πρήξιμο και μελανιές ειδικά στα χείλη. Για το λόγο αυτό μετά την επέμβαηση συστήνονται ψυχρά επιθέματα. Το οίδημα θα αυξηθεί τις πρώτες 2-3 ημέρες και στη συνέχεια σταδιακά θα ελαττωθεί. Μετά από περίπου 7-10 ημέρες θα είστε έτοιμη να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Καθώς το οίδημα θα υποχωρεί θα είστε σε θέση να δείτε το τελικό αποτέλεσμα περίπου στους 3-4 μήνες. Ένα ποσοστό του λίπους που εγχύεται θα απορροφηθεί αλλά το εναπομείναν λίπος θα είναι μόνιμο παρέχοντας μόνιμη βελτίωση. Δεν είναι σπάνιο για διατήρηση ή περαιτέρω βελτίωση να απαιτηθεί συμπληρωματική έγφυση λίπους. Πιο σπάνιες επιπλοές αφορύν την εμφάνιση αιμορραγίας, λοίμωξης και αυμμετρίας.

 • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Μετά τη μεταμόσχευση λίπους θα είστε σε θέση να επιστέψετε στις δραστηριότητες σας μέσα σε 7- 10 ημέρες.

 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  Με τη μεταμόσχευση λίπους ανάλογα με τις ανάγκες σας θα διορθωθούν οι βαθειές ρυτίδες του προσώπου, θα τονιστούν οι περιοχές των συγωματικών και θα βελτιωθεί ο όγκος των χειλέων σας. Το τελικό αποτέλεσμα μετά την απορρόφηση ενός ποσοστού του λίπους που εγχύεται (20-50%) θα είναι μόνιμο.

Δρ. Σταμάτης Σαπουντζής - Πλαστικός Χειρούργος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

 • +30 2310 252590