Το λίφτινγκ ή ρυτιδεκτομή αποτελεί το Gold Standard στην πλαστική χειρουργική για τη ανανέωση του προσώπου και του λαιμού. Ανόλογα με το βαθμό πτώσης των ιστών του προσώπου μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ του ολικού λίφτινγκ προσώπου και του μίνι λίφτινγκ.

Το MACS Lift αποτελεί μια παραλλαγή που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός μίνι λίφτινγκ (λίγες τομές), και το καλό αποτέλεσμα ενός ολικού. Με την περιορισμένη υποσκαφή του δέρματος και τη χρήση εσωτερικών ραμμάτων ανάρτησης των ιστών ελαττώνουμε το χρόνο ανάρρωσης ενώ ταυτόγχρονα εξασφαλίζουμε ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Ταυτόγχρονα με το MACS lift μπορεί να συνδυαστεί λιποαναρρόφηση στο λαιμό, μεταμόσχευση λίπους στο πρόσωπο και βλεφαροπλαστική προκειμένου μαζί με την ανόρθωση των ιστών να αναπληρωθεί ο χαμένος όγκος και να αφαιρεθεί η περίσσεια δέρματος από τα βλέφαρα. Ο Σταμάτης Σαπουντζής είναι εξειδικευμένος στην τεχνική του MACS lift παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Για να δείτε περιστατικά σθενών που υποβλήθηκαν στη συγκεκριμένη επέμβαση μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μας στην παρακάτω διεύθυνση https://stam-pras.blogspot.gr

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

  Η επέμβαση διαρκεί 1,5-3 ώρες.

 • ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

  Συνήθως πραγματοποιείται με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης.

 • ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Συνήθως δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική, και μετά από μερικές ώρες από την επέμβαση μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας.

 • ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

  Παροδικό οίδημα, μελανιές και αίσθημα τάσης στο πρόσωπο εμφανίζονται σχεδόν πάντα μετεγχειρητικά. Σπάνια μπορεί να εμφανιστεί αιμορραγία, φλεγμονή, νέκρωση δέρματος (καπνιστές), υπαισθησία στην περιοχή του αυτιού, κακώσεις νεύρων (συνήθως παροδικές), εμφανείς ουλές, ασυμμετρία.

 • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας μετά από 1-2 εβδομάδες. Έντονες δραστηριότητες ενδεικνύονται μετά από 3 εβδομάδες.

 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  Τα αποτελέσματα του μίνι-λίφτινγκ διαρκούν τουλάχιστον για 5-10 χρόνια.

Δρ. Σταμάτης Σαπουντζής - Πλαστικός Χειρούργος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

 • +30 2310 252590