Η Βοτουλινική τοξίνη ή BOTOX αποτελεί μια ουσία που δρα στη νευρομυϊκή σύναψη και χρησιμοποιείται στην κοσμητική ιατρική για να απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης μέσω της παράλυσης των μυών που είναι υπέυθυνες για αυτές.

Η χρήση του BOTOX ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90 κυρίως για νευρομυϊκές παθήσεις, όπως ο ημίσπασμος του προσώπου, δυστονίες και συγκάμψεις σε παραπληγικούς ασθενείς. Η μακρόχρονη χρήση του για τους σκοπούς αυτούς απέδειξε ότι είναι ασφαλές όταν χρησιμοποιείται από εξειδικευμένο ιατρό.

Η κύρια ένδειξη της χρήσης του BOTOX είναι οι ρυτίδες έκφρασης του προσώπου, όπως είναι αυτές του μεσοφρύου, στο μέτωπο και στα πλάγια των ματιών (πόδι της χήνας). Με επιτυχία επίσης χρησιμοποιείται για να απαλύνει τις ρυτίδες στα πλάγια της μύτης και στο πηγούνι, ενώ μπορεί να βοηθήσει στην ανόρθωση του λαιμού και του περιγράμματος της γνάθου (Nefertiti Lift).

Ασθενείς που πάσχουν από συγκεκριμένου τύπου ημικρανίας, μπορούν να εμφανίσουν σημαντική μέιωση των συμπτωμάτων μετά από θεραπεί με BOTOX. Μια πολύ σημανική ένδειξη της χρήσης του BOTOX είναι στην αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας στις παλάμες, τα πέλματα και στη μασχαλιαία χώρα. Η έγχυση BOTOX στις περιοχές αυτές επιφέρει σημαντική μείωση του ιδρώτα χωρίς να επιφέρει κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια.

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

  Η επέμβαση διαρκεί περίπου 10-30 λεπτά.

 • ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

  Συνήθως δεν απαιτείται αναισθησία.

 • ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική.

 • ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

  Αλλεργία στο BOTOX είναι αξαιρετικά σπάνια να συμβεί. Όταν χρησιμοποιείται στο μέτωπο υπάρχει μικρή πιθανότητα παροδικής βλεφαρόπτωσης λόγω διάχυσης του φαρμάκου. Ήπια κεφαλαλγία μπορεί να υπάρξει τις πρώτες ημέρες μετά την έγχυση.

 • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Άμεσα.

 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  Η διάρκεια δράσης του BOTOX είναι 4-6 μήνες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

 • +30 2310 252590 / +30 6944292525